Ny instruktør: Hanne Lill Sørø!

Ny instruktør: Hanne Lill Sørø!

Rørvik IL Karate har vært så heldige å få inn Hanne Lill Sørø som nytt medlem og ny instruktør i klubben dette semesteret. Hun har gjort Garstad til sitt hjem etter å ha reist mye rundt og holdt på med karate i mange år. Nå er hun også blitt vår instruktør på klubbens kamptreninger.

Plutselig en kveld var det en dame som ringte og lurte på om hun så aller nådigst kunne få lov til å komme å trene karate sammen med oss. Rørvik IL Karate er en ung klubb, og erfaring innen konkurransekarate — og spesielt kumite — er noe vi har savnet fra dag én. Når Hanne Lill da plutselig dukket opp på Rørvik, så var det veldig kjærkomment, ja nesten litt for godt til å være sant.

Hanne Lill har tidligere trent karate i blant annet Bergen, Gol, Boston, Oslo og Hamburg, og har tidligere vært innom stilartene kyokushinkai, shaolin kempo, wado ryu, nanbudo og shotokan. Hun startet i en alder av 16 år, og har rukket å oppnå 2. dan både i Nanbudo og Shotokan. Fellesnevneren har dog hele tiden vært kumite og konkurranse. Hun har også flere år med instruktørerfaring og har både instruktørkurs og politiattest på plass.

Hanne Lille har reist mye, og interessen for konkurransekarate ble for alvor vekket da hun var bosatt i Boston. Her kom hun inn i en klubb som drev med mye konkurransekarate og dro på stevner og konkurranser ofte. Det at hun greide å plassere seg der i konkurranser hadde stor betydning for videre utvikling og satsning.

I Norge konkurrerte Hanne Lill mye innenfor stilarten nanbudo, og har representert Norge og har vunnet flere gull, sølv og bronse, både i NM, EM og VM, for lag og individuelt.

I Tyskland konkurrerte hun både for klubben til Samad Azadi, Karate Academy, og for kretslaget til Hamburg (altså staten Hamburg, med over 5 millioner innbyggere). Med Hamburg som base deltok hun i mange av de store stevnene i Europa, blant annet Deutsche Meisterschaft, Deutschland Cup, German Open, International Banzai Cup Open Berlin, Hamburg Open og Schleswig-Holstein Cup, og oppnådde topp-plasseringer i flere av disse.

Før hun i det hele tatt tenkte på konkurranser, så var motivasjonen for å starte med karate å kunne forsvare seg selv:

“Jeg tenkte at ingenting skulle innskrenke friheten min, eller sette stopper hvor jeg kunne reise bare fordi jeg var ei jente og reiste aleine.”

Og reise gjorde hun, for karate er ikke det eneste som har stått på menyen. Foruten lengre opphold med kickboxing- og karatetrening i USA og Tyskland, har Hanne Lill har blant annet bodd to måneder i et kloster i fjellene i Kina og trent shaolin kung fu med munker, og bodd åtte måneder i Nord-Thailand og trent muay thai.

Hanne Lills andre lidenskap er fjellklatring, og hun har klatret krevende fjell bl.a. i Himalaya, Kina og Afrika, flere av turene alene. Lærdom innen kampsport har her vært spesielt nyttig, f.eks. styrke, selvtillit og fokus:

«I kampsport og spesielt karate lærer man å beherske hodet og kroppen i krevende situasjoner. Mitt ønske er å videreformidle at alle kan ha nytte og glede av kampsport, og at man alltid er velkommen hvor det skulle være i verden, skulle man oppsøke en klubb eller en sammenheng med likesinnede.»

Men Hanne Lill er heller ikke fremmed for Ytre Namdal, hvor hun har tilbragt mye tid i barndommen, da besteforeldrenes hjemsted er på Garstad.

I Rørvik IL Karate har hun allerede utmerket seg med en herlig stå på-vilje, innsats og energi på trening, både når hun instruerer og når hun trener selv. Hanne Lill får god kontakt med både store og små på trening, og sørger for at alle yter det lille ekstra. Guts og eksplosivitet har vi også fått oppleve, vi som har prøvd oss mot henne i kumite. Her må tempoet opp flere hakk!

Selv fremhever hun at det ikke hadde vært mulig å ha og å ta alle disse valgene uten gode trenere hele veien, som har hatt troen på henne. Og naturligvis ikke minst at dette treningstilbudet har vært tilgjengelig.

Det er på mange måter litt av en verdensborger som har havnet her ute på skjæret sammen med oss, men hvilket sted er vel bedre å slå seg ned på enn Ytre Namdal?